Wat is TomTom on street parking?

Geplaatst door

TomTom on Street Parking is een dienst van TomTom die je helpt om snel een parkeerplaats te vinden. De meeste mensen zullen wel herkennen hoe lastig het is om in een drukke stad een parkeerplaats te vinden. Voor de mensen die het vervelend vinden om lang te zoeken naar een parkeerplaats in een volle stad. Om jezelf tijd en irritatie te besparen is er TomTom on Street Parking. Dit is een dienst van TomTom waarmee je snel een parkeerplek hebt gevonden.

Werkt TomTom on street parking overal?

TomTom on street parking werkt niet overal. De dienst is beschikbaar in 25 Europese steden. Van die 25 Europese steden zijn er twee steden in Nederland waarvoor On Street Parking van TomTom beschikbaar is. Deze steden zijn Amsterdam en Rotterdam. In deze twee steden kun je met deze dienst van TomTom snel een parkeerplek vinden.

Hoe werkt TomTom on Street Parking?

TomTom on street parking maakt op een efficiënte manier gebruik van grote hoeveelheden data die TomTom van telecomaanbieders krijgt. Uiteraard zijn deze gegeven geanonimiseerd. Op basis van deze data kan TomTom berekenen hoe druk het bij een bepaalde parkeerplaats is en of je je auto daar eventueel kwijt kunt. Het gaat bij TomTom on street parking echt bij parkeren in de openlucht, en dus niet in parkeergarages.

Een aanvulling op de parkeermogelijkheden

TomTom had al een dienst waarmee je op een eenvoudige manier je auto kwijt kon in parkeergarages. Uiteraard is het niet eenvoudig om een dergelijke dienst aan te bieden, het is wel eenvoudiger dan wat TomTom nu doet met On Street Parking. Het aangeven in welke parkeergarages plek vrij is kan immers gedaan worden aan de hand van data die door de parkeergarages worden verstrekt. Daar hoeven dus geen ingewikkelde rekenformules op los gelaten te worden.