Wat is TomTom Live Maps en hoe werkt het?

Geplaatst door

Met TomTom live maps haal je meer uit je navigatiesysteem. TomTom Live maps is een dienst van TomTom waardoor je navigatiesysteem in real time wordt voorzien van updates. Door deze real time updates kun je slimmere routes plannen en wordt je gewaarschuwd voor flitsers. Door gebruik te maken van Tom Tom Live Maps kun je dus tijd en geld besparen.

Slimme routes met TomTom Live Maps

Een navigatiesysteem kan je van A naar B navigeren. Dat is logisch en dat verwacht iedereen van een navigatiesysteem. Een navigatiesysteem waarop TomTom Live maps is geïnstalleerd kan je echter op een slimme manier van A naar B brengen. Doordat een navigatiesysteem van TomTom Live Maps voorzien wordt van real time informatie is het navigatiesysteem in staat om een slimme route voor jou te plannen.
Een navigatiesysteem met TomTom Live Maps ontvangt bijvoorbeeld informatie over waar de files staan en hoe lang die files zijn. Met behulp van deze informatie kan TomTom Live Maps een intelligente route voor je plannen, waardoor je sneller van A naar B rijdt en waardoor je je minder lang hoeft te ergeren in de file.

Minder boetes dankzij TomTom Live maps

Iedere boete voor een snelheidsovertreding is er natuurlijk zonde. Met TomTom Live Maps kun je voorkomen dat je een boete wegens een snelheidsovertreding krijgt. Via TomTom live Maps ontvangt je navigatiesysteem in real time informatie over snelheidscontroles. Als je TomTom weet dat ergens een snelheidscontrole aan de gang is, dan kan deze je tijdig een seintje geven en zo kun je jezelf een boete besparen.

Kosten TomTom Live Maps

TomTom Live Maps is niet gratis. Regelmatig wordt de dienst gratis aangeboden bij de aanschaf van een nieuwe TomTom. Dit is echter maar voor een beperkte periode. Daarnaast moet je jaarlijks enkele tientjes betalen om van de dienst gebruik te mogen maken. Natuurlijk is het jammer dat de dienst geld kost, maar als de dienst je ook maar een boete kan besparen dan heb je de kosten er al weer uit.