Wat is de TomTom GPX update?

Geplaatst door

De GPX update is de software die door TomTom ter beschikking wordt gesteld om de meest recente positie van je GPS bij te houden. Zodra dat je je GPS opnieuw opstart zal deze op zoek gaan naar je huidige locatie. Daarbij maakt het navigatiesysteem gebruik van je laatst bekende locatie. Op basis van je laatst bekende locatie zal je navigatiesysteem contact zoeken met GPS-satellieten die om de aarde draaien. Deze satellieten veranderen echter van plaats. Op het moment dat je je navigatiesysteem niet zo lang gebruikt hebt, kan het voorkomen dat je navigatiesysteem de satellieten moeilijk kan vinden.

Koude start bij een GPX update

Er is sprake van een koude start als je je navigatiesysteem lange tijd niet gebruikt hebt en je het opnieuw gaat gebruiken. Als je navigatiesysteem niet op de laatst bekende locatie hebt, heeft het navigatiesysteem als het ware geen idee waar het zich bevindt en kan dus ook niet voor jou een route plannen. Het navigatiesysteem moet daarom op zoek gaan naar minimaal 4 satellieten om jouw locatie vast te stellen. Het zoeken naar die satellieten kan, zeker bij ouders navigatiesystemen kan het lang duren voordat de verbinding met de satellieten is hersteld. Het herstellen van de verbinding wordt een GPX update genoemd.

Updaten van de software: snellere GPX fix?

Als de GPX update lang duurt dan kan het interessant zijn om de meest recente firmware op je navigatiesysteem te plaatsen. Het is zeker mogelijk dat de GPX update hierdoor sneller verloopt en dat je sneller weer op weg bent. Het updaten van je navigatiesysteem is eenvoudig te doen. De software die je nodig hebt om je navigatiesysteem te updaten en zo mogelijk een snellere GPX update te krijgen is te downloaden vanaf de website van TomTom.