TomTom XL Updaten

De TomTom XL Live is, zoals de naam al doet vermoeden, een van de grotere navigatiesystemen die door TomTom is gemaakt. De TomTom XL Live is een navigatiesysteem met een 4.3 inch beeldscherm. Dit navigatiesysteem is een navigatiesysteem dat redelijk simpel is, maar toch alle functies heeft die je nodig hebt om je snel van A naar B te navigeren. De TomTom XL Live wordt standaard geleverd met een kaart van 42 landen in Europa. Uiteraard is het mogelijk om nieuwe kaarten toe te voegen.

TomTom XL Live updaten

Van tijd tot tijd is het nodig om je navigatiesysteem van een update te voorzien. Dit kan eenvoudig via de software die door TomTom geleverd wordt. Door de software van de TomTom website te downloaden en op je PC of Mac te installeren is het updaten van je TomTom XL zo geregeld.

TomTom XL updaten in stappen

Om je TomTom XL te updaten heb je het programma TomTom Home nodig. Als je TomTom Home op je PC of mac geïnstalleerd hebt zal het programma zich vanzelf openen.

Om vervolgens een update uit te voeren moet je inloggen op je persoonlijke account. Als je bent ingelogd zal je te zien krijgen welke updates er voor jou beschikbaar zijn. Sommige updates zijn gratis, voor andere updates zal een klein bedrag betaald moeten worden. Als je een update hebt gekozen kun je de update uitvoeren. Je computer zal aangeven hoe lang het duurt voordat je TomTom XL Live van een update is voorzien. Het is belangrijk om je computer niet uit te schakelen tijdens het uitvoeren van de update. Als je je TomTom XL Live updatet vanaf een laptop, dan moet je ervoor zorgen dat deze of aan de netspanning ligt, of voldoende batterij heeft. Als je je TomTom XL Live tijdens de back-up loskoppelt, of als je je PC uitschakelt, kan dat het einde van je TomTom betekenen.