TomTom XL Live

De TomTom XL Live is een van de grotere navigatiesystemen die door TomTom gemaakt is. Het navigatiesysteem beschikt over een 4.3 inch display. De TomTom XL Live is een relatief eenvoudig navigatiesysteem, met een kaart van 42 Europese landen. Het navigatiesysteem weegt 185 gram en is verkrijgbaar in de kleur zwart. De TomTom heeft de functie om aan te geven of ergens flitspalen staan en heeft rijbaanbegeleiding. Op de TomTom staan de kaarten van alle landen in Europa. Deze TomTom heeft dus alles in huis om je snel van A naar B te brengen.

TomTom XL Live: groot formaat, goede prestaties

Hoewel de TomTom XL Live een redelijk goedkoop navigatiesysteem is, levert het navigatiesysteem goede prestaties. De TomTom XL Live heeft een TMC-ontvanger en heeft bluetooth. Daarnaast is het navigatiesysteem voorzien van IQ-Routes. IQ Routes maakt het nog makkelijker om je op een eenvoudige manier van A naar B te brengen. IQ Routes doet dit door bijvoorbeeld rijstrookaanwijzingen duidelijker aan te geven en je attent te maken op nuttige plaatsen. Nuttige plaatsen zijn bijvoorbeeld restaurants, hotels en tankstations.

TomTom XL Live geeft je toegang tot MapShare

TomTom is een groot bedrijf en biedt regelmatig kaartupdates aan. Echter, ook TomTom kan niet direct een gewijzigde verkeerssituatie doorvoeren in haar systemen. Een andere gebruiker van TomTom kan wel zien dat de verkeerssituatie is gewijzigd. Met TomTom MapShare kunnen dergelijke wijzigingen doorgegeven worden. Op deze manier ben je sneller op de hoogte van nieuwe verkeerssituaties en neem je de snelste route. Uiteraard is het ook mogelijk om met de TomTom XL Live zelf veranderde situaties door te geven. Zo help je anderen!

TomTom XL Live met HD Traffic

Als je het ook zat bent om lang in de file te staan, dan kan je met je TomTom XL Live gebruik maken van HD traffic. TomTom verzamelt anonieme informatie van telecomproviders en kan zo in beeld brengen waar de files staan. Deze informatie kan je TomTom XL Live gebruiken om je route om de files heen te plannen. Zo sta je minder lang in de file en kom je sneller van A naar B.

Minder in de file met de TomTom XL Live

Als je een TomTom XL koopt dan krijg je daar gratis een jaar lang het Live-pakket bij. Met dit live-pakket sta je onder andere minder in de file. Deze dienst van TomTom zorgt er namelijk voor dat jouw navigatiesysteem actief voorzien wordt van real time verkeersinformatie. Op het moment dat jouw navigatiesysteem weet dat er ergens een file staat dan kan het daar rekening mee houden als het de route plant. Op deze manier plant jouw TomTom XL Live je route om de files heen. Zo sta je korter in de file en kun je sneller je route afleggen.

Verdien je TomTom Live XL abonnement terug

TomTom Live XL is niet gratis. Het eerste jaar krijg je een gratis abonnement op TomTom Live XL. Daarna kost het abonnement 50 euro per jaar. Dat is natuurlijk redelijk wat geld. Het is echter wel mogelijk om dit abonnement terug te verdienen. Met TomTom Live XL krijg je namelijk ook real time informatie over flitsers. Op deze manier kan je jezelf veel boetes besparen. Natuurlijk is het niet echt zo dat je met TomTom Live XL je abonnementsgeld terug kan verdienen, maar al rijd je hier ook maar een boete minder door, dan heb je je abonnementsgeld in ieder geval voor een deel al terug.