TomTom One

De TomTom One is een van de eerste serie navigatiesystemen die door TomTom op de markt is gebracht. De TomTom One is in verschillende modellen uitgebracht. De eerste TomTom One die op de markt werd gebracht was de TomTom One model 1. Uiteindelijk zouden er drie verschillende modellen op de markt komen. Later is de TomTom One-serie verder uitgebreid met de TomTom One 30-serie, de TomTom One IQ en de TomTom One XL.

TomTom One: verdere innovatie

De eerste TomTom One die op de markt werd gebracht was een simpel navigatiesysteem. Het navigatiesysteem had een kleine processor en een klein geheugenkaartje om de kaarten op te slaan. In de loop van de jaren is de TomTom One steeds verder verbeterd. Waar het eerste model nauwelijks meer kon dan je van A naar B brengen, zijn de modellen in de loop van de jaren steeds geavanceerder geworden. Nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd, waaronder handsfree bellen. Ook de prestaties en de nauwkeurigheid van de TomTom One-modellen zijn steeds verder verbeterd.

Hoewel de eerste TomTom One modellen bij de introductie redelijk duur waren, zijn ze nog steeds in gebruik. De eerste modellen van de navigatiesystemen zijn niet meer nieuw te koop, maar tweedehands kunnen ze nog steeds goedkoop worden aangeschaft.

TomTom One XL

De TomTom One XL is een van de meest recente TomTom One modellen. Het model is nog steeds nieuw te koop. Deze TomTom beschikt over de functies die je van een modern navigatiesysteem mag verwachten. Het navigatiesysteem is gemakkelijk in gebruik en is snel. Daarnaast biedt deze TomTom ondersteuning voor handige diensten, zoals real time verkeersinformatie. Op deze manier wordt je snel op de hoogte gebracht van flitsers en files. Zo voorkom je dat je een boete krijgt voor te hard rijden en bespaar je tijd doordat je TomTom One je route om de file heen plant.