TomTom One updaten

De TomTom One updaten is nog steeds mogelijk. De TomTom One is een van de eerste modellen die TomTom op de markt bracht. Het model is een succes geworden en daarom zijn er verschillende versies van dit navigatiesysteem op de markt gebracht. Inmiddels wordt de TomTom One niet meer verkocht (behoudens de TomTom One XL), maar tweedehands zijn de navigatiesystemen nog wel te koop. Als je een tweedehands TomTom One koopt, dan kun deze nog steeds updaten. De TomTom One updaten is mogelijk via de software die TomTom op zijn website ter beschikking stelt.

Recente versies van de TomTom One updaten

Zoals hierboven al is aangegeven is de TomTom One in verschillende uitvoeringen op de markt gekomen. De recentere uitvoeringen van de TomTom One zijn eenvoudig te updaten. Dit doe je via het programma TomTom Home. Om een recente TomTom One te updaten verbind je je TomTom One met je computer. Op het moment dat TomTom Home op je computer is geïnstalleerd zal het programma vanzelf openen. Als je vervolgens naar ‘Updates zoeken’ gaat, wordt er gekeken of er een update beschikbaar is. Indien dit het geval is, kan je zo je TomTom One updaten.

Oudere versies van de TomTom One updaten

Niet iedere versie van de TomTom One kan zomaar verbinding maken met TomTom Home. De oudste modellen moeten eerst een upgrade krijgen zodat ze verbinding kunnen maken met TomTom Home. Als je deze update hebt uitgevoerd, kun je ook een oude TomTom One updaten.

TomTom One Updaten: maak eerst een back-up

Het is verstandig om voordat je je navigatiesysteem van een update voorziet, eerst een back-up te maken. Als je dit doet weet je zeker dat je weer terug kunt als er iets fout gaat. Een back-up van je navigatiesysteem maken doe je eenvoudig via TomTom Home.