TomTom Home

TomTom HOME is het softwarepakket van TomTom om je navigatiesysteem up-to-date te houden. Voor een navigatiesysteem is het uiteraard belangrijk dat het met enige regelmaat wordt geüpdatet. Als dit niet het geval is, dan zal het navigatiesysteem je een verkeerde route geven, of doe je langer over je rit omdat het navigatiesysteem niet over de juiste gegevens beschikt.

TomTom HOME is echter niet alleen gemaakt om je TomTom te voorzien van de nieuwste kaart-updates. Het programma biedt je veel meer mogelijkheden. In dit artikel geven we je een overzicht van alle mogelijkheden die dit softwarepakket je biedt. Zo haal je het meeste uit TomTom Home en het meeste uit je TomTom.

TomTom Home functionaliteiten

TomTom Home biedt je een aantal functionaliteiten waardoor je meer uit je TomTom kunt halen dan je nu al doet. In de eerste plaats is dat natuurlijk ervoor zorgen dat je TomTom up-to-date is. Door je TomTom regelmatig te updaten weet je zeker dat je de juiste route rijdt. TomTom Home is echter meer dan dat. Het programma geeft je de mogelijkheid om je TomTom volledig te benutten

Met TomTom Home personaliseer je je TomTom

Een navigatiesysteem is natuurlijk vooral praktisch. Daarom worden er ook zoveel van verkocht. De meeste mensen gebruiken hun navigatiesysteem echter alleen op de manier waarop het uit de verpakking komt. Een TomTom kan echter op veel verschillende manieren worden aangepast en zo ingesteld worden zodat het echt ‘jouw’ navigatiesysteem wordt. Met TomTom Home kan jij jouw TomTom helemaal personaliseren.

Afbeeldingen instellen in TomTom Home

TomTom Home biedt je de mogelijkheid om de afbeeldingen die je te zien krijgt bij het aan- en uitzetten van je navigatiesysteem te personaliseren. TomTom heeft een uitgebreide catalogus aan verschillende afbeeldingen waar je uit kunt kiezen. Voor veel mensen zal dit niet de doorslaggevende reden zijn om dit softwarepakket te downloaden, maar het is wel een leuke mogelijkheid.

Waarschuwingsgeluiden aanpassen in TomTom Home

Een TomTom heeft de mogelijkheid om een waarschuwing te geven, bijvoorbeeld als je een flitser tegenkomt. De geluiden die een TomTom geeft zijn aan te passen. Door je TomTom aan te sluiten op TomTom Home kan je zelf instellen welk geluid je bij welke waarschuwing wilt horen. Op deze manier schrik je niet iedere keer van het geluid dat je TomTom maakt.

Kies zelf je stem met TomTom Home

Als je gebruik maakt van TomTom Home kan je zelf bepalen welke stem je wilt horen. De ene persoon zal liever een vrouw als stem hebben, terwijl de ander liever naar een mannenstem luistert. Vooral voor mensen die gebruik maken van gesproken navigatie is deze mogelijkheid erg handig. Inmiddels heeft TomTom veel verschillende stemmen beschikbaar, dus de kans is groot dat er een prettige stem voor je bij zit.

Interface aanpassen met TomTom Home

Niet iedereen zal direct tevreden zijn met het kleurenschema dat standaard op een TomTom ingesteld staat. Ook voor veel mensen zal dit niet de reden zijn om dit softwarepakket te instelleren, maar als je het eenmaal hebt geinstalleerd is het makkelijk om de interface van je TomTom aan te passen. Op deze manier maak je je TomTom weer een stukje persoonlijker.

TomTom Home installeren

Om het maximale uit je TomTom te halen zal je in de eerste plaats TomTom Home moeten installeren. TomTom Home is gratis te downloaden via de website van TomTom. (Tip: download de software alleen via de TomTom website, andere websites bevatten mogelijk bestanden met virussen, malware, of verouderde software).

Als je TomTom Home hebt gedownload moet je het programma installeren. Als je de installatie hebt voltooid, kan je je TomTom verbinden met je computer. Als je TomTom is aangesloten op je computer kan je de functies die TomTom Home je biedt volledig benutten.

TomTom Updaten met TomTom Home

De belangrijkste functie van deze software is natuurlijk het updaten van je TomTom. Met de software van TomTom is het eenvoudig om je navigatiesysteem van een recente kaart te voorzien. Voordat je je TomTom updatet is het belangrijk dat je een back-up van je navigatiesysteem maakt. Zo weet je zeker dat je altijd weer terug kunt naar je oorspronkelijke instellingen.

Als je een back-up van je TomTom hebt gemaakt is het eenvoudig om je kaart te updaten. Het enige wat je hoeft te doen is je TomTom aan te sluiten op je computer en vervolgens naar het Home-scherm te gaan. Door op de knop “update mijn navigatiesysteem” te drukken wordt het navigatiesysteem geüpdatet. Zo ben je weer helemaal bij.

De kaarten van TomTom worden ongeveer vier keer per jaar geupdatet. Natuurlijk kan je best een paar maanden met een verouderde kaart rijden, maar als je het maximale uit je navigatiesysteem wilt halen, dan is het belangrijk om regelmatig je kaarten te updaten. Zo weet je niet alleen zeker dat je ook echt de juiste route rijdt, maar zijn ook de relevante plaatsen (highlights) weer helemaal bijgewerkt.