TomTom Home installeren

Tomtom Home installeren is gemakkelijk en eenvoudig. Als je een TomTom hebt kun je via TomTom Home eenvoudig je TomTom updaten en personaliseren. Op deze manier blijft je TomTom zelf up-to-date en weet je zeker dat je nieuwe kaarten op je navigatiesysteem hebt staan. Het updaten van je TomTom gaat eenvoudig via TomTom Home. TomTom Home is software die je helpt om je navigatiesysteem bij te werken. Voordat je dit kunt doen moet je eerst TomTom installeren.

TomTom Home installeren: hoe kom je aan het programma?

TomTom Home installeren is eenvoudig. Sommige navigatiesystemen hebben het programma op hun eigen ‘harde schijf’ staan. Het installeren van TomTom Home zal dan beginnen zodra je je navigatiesysteem aansluit op de computer. Als dit niet het geval is kun je beginnen met het installeren van TomTom Home door de software te downloaden vanaf de TomTom website. Het is aan te bevelen om dit rechtstreeks vanaf de TomTom website te doen en geen gebruik te maken van andere sites.

TomTom Home installeren na de download

Als je TomTom Home van de website hebt gedownload zoek je het gedownloade bestand (Winlatest.exe voor Windows) op. Vervolgens volg je de instructies op het scherm op. Het programma zal zich dan installeren op je computer. Als je op voltooien hebt geklikt, wordt TomTom Home geopend. Vervolgens moet je je navigatiesysteem aansluiten op de computer. Je navigatiesysteem zal vervolgens vragen of het zich mag verbinden met TomTom Home. Uiteraard moet je hier bevestigend op antwoorden. Vervolgens zal je navigatiesysteem verbinding maken met TomTom Home en is de installatie voltooid.

TomTom Home installeren lukt niet

Als je TomTom geen verbinding weet te maken met TomTom Home dan kunnen daar een aantal oorzaken voor zijn. Belangrijk is om goed te controleren of je navigatiesysteem wel geschikt is voor TomTom Home er zijn een aantal modellen die niet met TomTom Home werken, maar met MyDrive Connect.