TomTom Home downloaden

Om je navigatiesysteem up-to-date te houden en te personaliseren heb je het programma TomTom Home nodig. Het programma TomTom Home is eenvoudig te downloaden vanaf de website van TomTom. Het is aan te bevelen om de software alleen te downloaden vanaf de website van TomTom. Er zijn ook wel andere websites te vinden waar TomTom Home te downloaden is, maar bij die websites weet je nooit zeker of het de meest recente versie van dit programma is. Daarnaast weet je bij een download van TomTom Home vanaf de website van TomTom ook zeker dat er geen malware is toegevoegd.

TomTom Home downloaden, of een ander programma?

Voordat je TomTom Home gaat downloaden moet je eerst kijken of jouw TomTom wel aangesloten kan worden op TomTom Home. Het is belangrijk om dan naar twee zaken te kijken. In de eerste plaats moet je kijken of TomTom Home wel werkt met jouw TomTom. De navigatiesystemen TomTom GO, XL, XXL, ONE, START, Carminat, Rider en Navigator 7 werken met TomTom Home. Andere navigatiesystemen van TomTom kunnen uiteraard ook bijgewerkt worden, maar daar is een ander programma voor nodig.

TomTom Home downloaden: kijk naar je PC

Daarnaast moet TomTom Home natuurlijk op je computer worden geïnstalleerd. TomTom Home is beschikbaar voor Windows- en Mac-computers. Daarnaast zijn er een aantal specificaties waar je computer aan moet voldoen. In de praktijk zal vrijwel iedere computer in staat zijn om TomTom Home te draaien. Wel is het belangrijk om te kijken of je voldoende schijfruimte beschikbaar hebt. Het installeren van een nieuwe kaart vergt enige ruimte op je harde schijf.

Na het downloaden van TomTom Home moet je het programma installeren op je computer. Het is daarom belangrijk dat je onthoudt waar je TomTom Home hebt opgeslagen op je harde schijf. Zo kan je het programma eenvoudig gaan installeren.