TomTom Back-up

Het is verstandig om eens in de zoveel tijd een back-up van je TomTom te maken. Op deze manier weet je zeker dat je je data kunt herstellen als je navigatiesysteem een keer crasht. Het maken van een TomTom back-up kan eenvoudig gedaan worden via de software die TomTom op haar website aanbiedt.

Het is wellicht een beetje verwarrend, maar voordat je een back-up van je TomTom gaat maken moet je eerst weten wat voor type navigatiesysteem je hebt. TomTom heeft namelijk twee verschillende software beschikbaar. Om te kijken wat voor model TomTom je hebt kun je ook terecht op de website van TomTom. Hier zie je snel welk type je nodig hebt. Vervolgens zie je welk programma je nodig hebt om een TomTom back-up te maken.

Een TomTom Back-up maken via MyDrive of TomTom Home

Als je eenmaal weet welk type TomTom je hebt en de juiste software geïnstalleerd hebt, dan kun je eenvoudig een back-up van je navigatiesysteem maken. Dit doe je in een aantal eenvoudige stappen.

Stap 1: Sluit je TomTom aan op je computer, de software die nodig is om een back-up van je TomTom te maken wordt automatisch opgestart.
Stap 2: Klik in het Home-menu op de knop “Back-up maken en herstellen”
Stap 3: Klik op “Maak een back-up van mijn navigatiesysteem”. Rechtsonder zie je een knop “Maak nu een back-up”.
Stap 4: Je hebt even geduld nodig, de software maak nu een back-up van je navigatiesysteem.
Stap 5: Als de back-up voltooid is krijg je een melding. Je kunt dan de TomTom loskoppelen.

Koppel je TomTom niet los tijdens het maken van een back-up

Het is belangrijk dat je je TomTom tijdens het maken van een back-up niet loskoppelt van je computer. Ook moet je je PC aan laten staan tot op het moment dat de back-up voltooid is.