Renault TomTom update

Geplaatst door

Bent u in het bezit van een Renault die is uitgerust met een Carminat TomTom? Om uw navigatiesysteem zo accuraat mogelijk te houden, is het aan te raden om regelmatig een TomTom update uit te voeren. Voor een Carminat TomTom navigatisysteem, hetgeen meestal in een Renault wordt geplaatst, is een handig stappenplan opgesteld voor het uitvoeren van updates. Neem de onderstaande stappen aandachtig door om uw Renault van een TomTom update te voorzien.

Wat heb ik nodig voor een Renault TomTom update?

Het updaten van uw Renault TomTom navigatie kunt u zelf, u hoeft hier verder geen expert of garage voor in te schakelen. U heeft de volgende dingen nodig:

  • Een computer met het software programma TomTom HOME (gratis te downloaden)
  • Een kaartlezer voor uw SD-kaart

Stappen voor een Renault TomTom update

Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u eenvoudig en snel uw TomTom updaten. Neem elke stap aandachtig door en voer ze precies zo uit zoals beschreven.

1. Kies in het hoofdmenu van uw Carminat TomTom live voor ‘Verwijder SD-kaart’
2. Na een tijdje zult u de melding ‘Je kunt de SD-kaart nu veilig verwijderen’ in het scherm van uw Carminat TomTom krijgen, dit is een teken dat u de SD-kaart veilig kunt verwijderen.
3. Verwijder de SD-kaart uit de Carminat TomTom. De SD-kaart heeft een klein formaat, zorg ervoor dat u deze niet kwijtraakt.
4. Plaats de SD-kaart die u zojuist uit uw Carminat TomTom hebt gehaald in de kaartlezer die is aangesloten op uw computer.
5. Installeer TomTom HOME op uw computer. Indien u het programma al op uw computer heeft staan, dan hoeft u dit natuurlijk niet nog een keer te downloaden.
6. Start het programma ‘TomTom HOME’ en klik vervolgens op de klop ‘Mijn Carminat TomTom LIVE bijwerken’.
7. Let erop dat de applicatie voor uw Carminat TomTom LIVE is geselecteerd in de melding die u na de vorige stap krijgt. Klik vervolgens op ‘OK’ om door te gaan.
8. Het programma zal nu de nieuwe software gaan downloaden. Op het moment dat het programma hiermee klaar is, dan klikt u wederom op ‘OK’.
9. Nu is het tijd om het de SD-kaart weer te ontkoppelen op uw computer. Dit doet u door op ‘Apparaat > Koppel systeem los’ te klikken en vervolgens de SD-kaart te verwijderen uit de kaartlezer.
10. U kunt nu de SD-kaart weer terugplaatsen in uw navigatiesysteem. Dit doet u door eerst de Carminat TomTom LIVE en de radio van uw Renault uit te zetten en de SD-kaart vervolgens in de Carminat LIVE te plaatsen.
11. U kunt nu het contact van uw Renault weer inschakelen.
12. Er zullen nu meerdere schermen worden getoond op uw Carminat TomTom LIVE. Als u wordt gevraagd om de installatie van de TomTom updates te bevestigen, dan klikt u op ‘Ja’. Het installeren duurt gemiddeld 2 minuten, maar het kan ook wat langer of juist korter duren. Na het voltooien van de TomTom update installatie, zal uw Carminat TomTom automatisch opnieuw worden opgestart.

Uw Renault TomTom navigatiesysteem is nu weer voorzien van de meest recente updates. Veel navigatieplezier!