Ingebouwd TomTom navigatiesysteem updaten     

Geplaatst door

Steeds meer auto’s zijn uitgerust met een ingebouwd TomTom navigatiesysteem. Om het navigatiesysteem actueel te houden is het ook bij een ingebouwde TomTom van belang om met enige regelmaat een update uit te voeren. Hoewel u de meeste navigatiesystemen eenvoudig zelf kunt updaten, is dit bij sommige types een stuk lastiger.

Updates voor ingebouwde TomTom navigatiesystemen

Wanneer u uw ingebouwd TomTom navigatiesysteem wilt updaten, dan heeft u verschillende keuzes. Ongeacht welke optie u kiest, is het van belang om eerst een goede back-up te maken van uw navigatiesysteem.

Kaartupdates via geheugenstick of SD-kaart

Sommige ingebouwde navigatiesystemen zijn uitgerust met een ingang voor een geheugenstick of SD-kaart. In dat geval kunt u online via de website van TomTom de juiste updates voor uw navigatiesysteem downloaden en door middel van een USB-stick of SD-kaart de update op uw navigatiesysteem uitvoeren.

Kaartupdates via wi-fi

Vooral de nieuwere ingebouwde TomTom navigatiesysteem zijn vaak uitgerust met een wi-fi netwerk. In dat geval kunt u de update eenvoudig via het wi-fi netwerk uitvoeren. De meeste navigatiesystemen met een wi-fi netwerk voeren een update direct automatisch door op het moment dat deze beschikbaar is. In principe heeft u in dat geval dus zelf geen omkijken naar het updaten van uw navigatiesysteem.

Navigatiesysteem updaten bij een autogarage

Vind u het updaten van uw navigatiesysteem lastig, of merkt u dat de update niet goed is uitgevoerd? Dan kunt u er ook altijd voor kiezen om uw navigatiesysteem bij een autogarage te laten updaten. Natuurlijk zijn hier doorgaans wel kosten aan verbonden. Het heeft daarom de voorkeur om het updaten van uw navigatiesysteem indien mogelijk zelf uit te voeren.

TomTom navigatiesysteem laten inbouwen in tweedehands auto

Als u momenteel een tweedehands auto hebt waar nog geen navigatiesysteem is ingebouwd, dan kan het inbouwen van een ingebouwd TomTom navigatiesysteem aardig in de papieren lopen. De kosten van het inbouwen van een TomTom navigatiesysteem varieert per model en type auto, maar liggen doorgaans tussen de €300 en €1300. Het komt steeds vaker voor dat consumenten naast het kopen van een auto op afbetaling er korte tijd na aanschaf ook voor kiezen om een kleine lening af te sluiten voor aanvullende accessoires zoals een TomTom navigatiesysteem. Hoewel dit soort leningen in principe niet veel hoeven te kosten via websites als Overstappen.nl, raden wij het af om een lening af te sluiten voor het laten inbouwen van een navigatiesysteem. Vaak kunt u voor enkele tientallen euro’s namelijk een prima tweedehands TomTom navigatiesysteem kopen. Weliswaar betreft het in dat geval wel een extern model.