Het installeren van TomTom MyDrive

Geplaatst door

TomTom MyDrive installeren is noodzakelijk content te downloaden en op een TomTom Pro te zetten. Het is noodzakelijk om een navigatiesysteem van tijd tot tijd een update te geven, omdat het wegennet nu eenmaal verandert. Ook is het nodig om je TomTom te updaten omdat de firmware die op je TomTom staat van tijd tot tijd bijgewerkt moet worden. TomTom Mydrive installeren is eenvoudig te doen. Vervolgens kun je via TomTom Mydrive eenvoudig je TomTom bijwerken.

1: TomTom MyDrive installeren: downloaden vanaf de website

Om TomTom MyDrive te installeren moet het programma eerst vanaf de TomTom website gedownload worden. Als je naar de TomTom-website gaat kan je eenvoudig MyDrive Connect downloaden. Op de website geeft je aan welk besturingssysteem je hebt en vervolgens start de download.

2: Open de applicatie

TomTom Mydrive installeren is daarmee nog niet volledig afgerond. Op sommige besturingssystemen opent het installatieprogramma zich automatisch. In andere gevallen moet je TomTom MyDrive installeren door het in stap 1 gedownloade bestand te openen. Door dit bestand te openen wordt er een installatiewizard gestart die TomTom MyDrive op je computer plaatst.

3: Na de installatie van TomTom MyDrive

Als je TomTom MyDrive eenmaal op je computer geinstalleerd hebt zal het programma zich automatisch openen. Indien dit niet het geval is kun je het programma openen via ‘alle programma’s’ of via het bureaublad. Om TomTom MyDrive te gebruiken moet je je navigatiesysteem aansluiten op je computer. TomTom MyDrive Connect zal vervolgens openen en je kunt je navigatiesysteem updaten.

4: TomTom Mydrive installeren troubleshoot

Let op: niet in alle gevallen zal de TomTom gelijk verbinding maken met TomTom MyDrive. Het is nodig dat je je TomTom toestemming geeft om zich te verbinden met je computer. Als je computer dan alsnog geen verbinding maakt met het navigatiesysteem, controleer dan of je TomTom wel geschikt is voor TomTom MyDrive Connect. Het kan ook zo zijn dat jouw TomTom geüpdatet moet worden via TomTom Home.